16 Kasım 2015 Pazartesi

ÖLÜ BAYRAKLAR



FRANSA DEVLETİNİN KATLİAMLARINDAN BİRİ
         Yaşadığımız coğrafya, bulunduğu konum itibariyle dünyada var olan her şeyden haberdar olmamızı sağlıyor.Bu haberler eskiden bize hiç ulaşmazdı ve hiçbir şey bilmezdik. Kapitalizmin savaş gücünü daha yükseltmek için ürettiği araçların az da olsa halkların eline geçmesiyle haberlerin bize ulaşması da mümkün oldu. Sosyal medyanın kullanımının artması da bunu kolaylaştırdı. Ancak bu haberlerin bizi ilgilendirmesinin en büyük sebeplerinden biri, küresel kapitalizm ve de kapitalizmin en büyük aracı olan fundamentalizmin (kökten dincilik) bölgemizdeki insanların üzerinde yarattığı baskı ,yasak ve katliamlardır.

             Kapitalistler, bu haberlerin bize ulaşacağını bilip korkmaktadır. Bu korku, akıllı olan mekanizmanın algı operasyonları yapmasına sebep olur.Bu algı operasyonlarını yapmak için sisteme uygun ezberci bir eğitim sistemiyle insanlar yetiştirir.Yetiştirdiği insanlar dinci,milliyetçi ya da ulusalcı olurlar.Bu insanlar insani vicdan ve akıldan yoksundur.Bu da gündemdeki olayları ezberci ve  sistemin kalıplaştırdığı biralgıyla algılamalarına sebep olur.
 
                 Paris Katliamı bir ilk değildir ve son da olmayacaktır. Yalnız Paris katliamında insanların gösterdiği tepkilerin Ankara, Suruç, Katar, Lübnan gibi yerlerde yaşanan katliamlara  gösterilmemesi oluşturulan algı kirliğinin sonucudur. İnsan ölümleri adeta kıyaslatılmaktadır. Her yerde ölen emekçi halklardır. Yalnız katledilen Fransadaki halkların katilide gene Fransa Devleti ve diğer işbirlikçi devletlerdir.(Amerika, İsrail, İngiltere gibi)

               İnsanlar doğal olarak yapılan katliama tepki verirken yaratılan algı kirliliği en üst seviyede etkisini gösterdi. Fransada katledilen insanların acılarını paylaşmak için   kapitalist Fransız bayrağını sosyal medyada profil resmi yaptılar.Bu bayrağa sahip olan ulus Fransa Paris katliamında ve de orta doğuda katliamlar yapan İŞİD çetelerini oluşturan başlıca devletlerden biridir.Bu nedenle bu algı kirliliğinin farkına varıp bütün katliamlara duyarlı olmalıdırlar.Her yerde ölmekte olan insandır.Paris katliamını diğer katliamlardan ayrı tutmak bu algı operasyonlarını yöneten kapitalistlerin işine gelmektedir.Çünkü tam da istedikleri sınıflı topluma uygundur.
              
"Fransa Avrupadadır,Avrupalı ise üst sınıftır!"Ortadoğuda bu katliamlar normalleştirilirken Fransa da olmasının farklı algılatılması sınıfsal bilincin önünde büyük bir engeldir.

Halbuki olması gereken Fransa bayrağını profil resmi yapmak yerine yasın simgesi olan siyah kurdele benzeri semboller kullanılmak ve de sokaklarda mücadeleyi büyütmektir.



              ÖLÜLERİN BAYRAĞI YOK,KATLEDİLENLERİN MİLLETİ YOKTUR.

          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder